Boliglamper – 5 d’os & don’t

13 september 2018 Didier Larsen
Boliglamper - 5 d'os & don't

Vores hjem er ikke bare et opholdssted. Det er nemlig både der hvor vi sover, spiser og opdrager vores børn. Vores hjem er med andre ord, der hvor vi lever vores liv. Og netop derfor er det enormt vigtigt, at vi sørger for, at vores hjem er så optimal som muligt. Det kan vi gøre på mange måder. Vi kan blandt andet sørge for, at der altid er rent i vores hjem. Vi kan renovere vores køkken eller vores badeværelse. Og vi kan også male vores vægge i nogle behagelige farver. Ja, mulighederne er mange, og hvis du har penge pungen til det og mange kvadratmeter, som du kan boltre dig i, så er det ikke en svær sag at bringe hygge til dit hjem.

Men, vi behøver faktisk ikke at foretage den helt store totalrenovering af vores bolig for at bringe hygge til vores hjem. Der er nemlig mange andre mindre tiltag, som vi selv kan fortage os, der kan løfte dit hjem op de samme højder, som en totalrenovering kan.

Boligindretning

Den måde vi indretter vores hjem på har også meget at sige i forhold til vores livskvalitet. Men, når det kommer til boligindretning, så behøver det faktisk ikke at være en dyr fornøjelse. Og du behøver derfor heller ikke udskifte alle dine møbler i dit hjem. Du kan blot ved at vælge den helt rigtige lampe til din bolig faktisk forhøje din bolig markant. 

Her er derfor fem d’os & don’t, som du kan gå efter, når du skal vælge den næste lampe til din bolig.

For at gøre det mere enkelt for dig, så har vi udelukkende valgt at fokusere på følgende fem lampetyper.

1. Loftlamper

2. Pendellamper

3. Væglamper

4. Bordlamper

5. Gulvlamper

 

1. Loftlamper

Loftlamper er et klassisk valg. Der findes med andre ord nok ikke noget mere dansk end en loftlampe, og netop derfor er loftlamperne også den første lampetype på vores d’os & don’t liste. 

D’os

En loftlampe kan virkelig ændre din boligs udtryk, og her kan du virkelig give dit hjem dit helt personlige udtryk. Vælg derfor en lampetype som matcher din bolig, det vil sige, at det både skal være i forhold til størrelse og udtryk.

Don’t

Desværre ser vi ofte en tendens til, at folk tror, at loftlampen skal være så stor som muligt. Og det er en klar fejl. Med andre ord, skal du altså ikke vælge en krone på størrelse med rådhusuret, hvis du bor i en etværelses lejlighed på 16 kvadratmeter.

 

2. Pendel

Med en pendel kan du virkelig være kreativ. Og der er derfor mulighed for at skabe noget helt magisk i dit hjem.  

D’os

Hvis dit hjem er fyldt med alle mulig nips, så skal du vælge en enkel og afdæmpet pendellampe. Omvendt hvis dit hjem er meget minimalistisk, så må du gerne gi den gas med farver og former.

Don’t

Der er desvære en tendens til, at folk overplastre deres hjem med pendellamper, og det giver hjemmet et meget rodet udtryk.

 

3. Væglamper

Hvis du vil vælge sikkert, så skal du vælge væglamper.

D’os

Brug væglamperne som læselampe i dit soveværelse, og hvis du installerer dem over din seng, så har de den optimale effekt, og de overtager derfor ikke pladsen i soveværelset.  

Don’t

Væglamperne skal i det fleste tilfælde kun bruges som praktisk belysning. Det vil med andre ord sige, at du ikke skal overplastre alle boligens rum med dem, også selvom at de ikke fylder særligt meget.   

 

4. Bordlamper

Hvis du vil sprede hygge, så skal du går efter bordlamper.

D’os

Med bordlamperne kan du virkelig vrikke med ørene. Her må du med andre ord gerne give den gas. Der findes et hav af forskellige varianter, som uden tvivl kan give dit hjem karrakter.  

Don’t

Bordlamperne er i de fleste tilfælde udelukkende til pynt. Du skal derfor ikke vælge en bordlampe, hvis du eksempelvis er på udkig efter en læse- eller kontorlampe.

 

5. Gulvlamper

 

Hvis du har rigeligt med plads og hjørner i din bolig, så er gulvlamper et godt valg.

D’os

Med gulvlamperne kan du virkelig udnytte hjørnerne i din bolig. Og hvis du placerer dem strategisk, så kan du faktisk også få din bolig til at virke større.

Don’t

Hvis du har en meget lille bolig, så er en gulvlampe ikke det rigtige valg for dig.

Flere nyheder