Ecig – fremtidens cigaret

11 april 2018 Astrid Pedersen
Ecig - fremtidens cigaret

E-cigaretter er blevet et populært alternativt til de gammeldags cigaretter. Mange, som ønsker at holde op med at ryge eller begrænse deres forbrug af cigaretter, anskaffer sig i stedet en e-cigaret. Med en e-cigaret kan du få nikotinen ind i systemet på samme måde som med en traditionel cigaret. Og da e-cigaretter er baseret på damp, stinker de ikke af røg, og den uappetitlige røglugt hænger ikke i tøj eller gardiner. Samtidig virker e-cigaretter ikke på nogen måde nær så generende på omgivelserne som en traditionel cigaret.

Hvad er en e-cigaret?

En e-cigaret består af et hylster, som indeholder en væskefyldt patron. Væsken kaldes enten for e-juice eller e-væske, og indeholder forskellige smagsstoffer samt glycerol eller propylenglykol. Disse to stoffer bevirker, at dampen bliver synlig, og bidrager hermed til følelsen af at ryge en rigtig cigaret. Når du ryger på din e-cigaret, indånder du således dampen, som varmes op via et batteridrevet varmelegeme. Batteriet skal med jævne mellemrum skiftes ud eller lades op.

Når væsken varmes op, aktiveres de stoffer, som får dampen til at ligne røg. Samtidig vil duft- og smagsstofferne aktiveres – du kan finde e-væsker med et hav af forskellige duft varianter, for eksempel kiwi, ananas, æble, fersken, banan, skovbær, jordbær, hindbær, mentol, mango, lakrids, spear mint, pebermynte, diverse slik-varianter (for eksempel vingummi, flagermus, Jenka tyggegummi eller Blå Ugler) samt selvfølgelig almindelig tobak, så det føles, lugter og smager, som om du ryger en rigtig cigaret.

Hvilken e-cigaret og e-væske skal jeg vælge?

E-væsken fås med eller uden nikotin. Hvis du er storryger og ønsker at skære ned på dit cigaret forbrug, kan der være en vis pointe i at vælge en variant, der indeholder nikotin, for at gøre overgangen fra traditionelle cigaretter til e-cigaretter så blid som muligt. På den måde kan du trappe ned uden at skulle bruge plastre eller tyggegummi. Selve e-cigaretten findes i mange varianter og udformninger.

Der findes e-cigaretter, som ligner traditionelle cigaretter – og så findes der de kompakte e-cigaretter, som er nemme at dampe på, og som giver den optimale udnyttelse af e-væsken. Efterhånden bevæger e-cigaretten sig længere og længere væk fra den traditionelle aflange udformning og til mere praktiske udformninger, som måske ikke ligner en gammeldags cigaret, men som udgør et bedre alternativ.

Hvis du vil vide mere om e-cigaretter og e-væsker, kan du med fordel besøge prodamp.dk. Her finder du samtidig et stort udvalg af e-cigaret og tilbehør dertil.

Flere nyheder