Få testet din hørelse hos dit hørecenter Audika Randers

04 april 2018 Astrid Pedersen
Få testet din hørelse hos dit hørecenter Audika Randers

Nedsat hørelse eller høreskader er nærmest blevet en folkesygdom. I et moderne samfund, hvor konstant støj er en del af hverdagen, er høretab nærmest et livsvilkår. Op imod hver sjette dansker skønnes at døje med helt eller delvist tab af hørelsen. Og en halv million danskere gør hver dag brug af høreapparater eller lignende hjælpemiddel.

Yngre mennesker mister også hørelsen

Aldersbetinget høretab er naturligvis en faktor, men selv når man korrigerer for alder, taler statistikken sit tydelige sprog. Næsten hver tiende dansker har omkring sit tredivte år mistet hele eller dele af sin hørelse – og for de 50-årige er tallet oppe på en ud af otte. Disse høje og ildevarslende tal skyldes, at vi generelt er alt for dårlige til at passe på vores hørelse. Vi beskytter øjnene med solbriller og beskyttelsesbriller, når vi frygter, at de tager skade af sollys eller fragmenter fra for eksempel fyrværkeri. Men vi dækker ikke ørerne til, når de udsættes for langvarig støj i høje decibel, eller voldsomme lydtryk – eller bare konstant støjpåvirkning fra maskineri på arbejdspladsen eller trafikken. Støjpåvirkninger slider på hørelsen – og når den først er forsvundet, kommer den ikke tilbage.

Undgå høretab og høreskader – beskyt ørerne

Hvis du vil undgå at miste hørelsen eller udvikle tinnitus i en ung alder, bør du være forsigtig med, hvad du udsætter dine ører for. Hvis du hver dag hører høj musik i hovedtelefoner, bør du overveje lydniveauet og varigheden. Og hvis du dagligt færdes på en arbejdsplads med megen støj – for eksempel en børnehave eller en produktionshal – bør du overveje at få fat på et par formstøbte ørepropper, som kan dæmpe noget af lyden, uden at du går glip af vigtige samtaler eller advarselssignaler.

Hos dit lokale hørecenter kan du få råd og vejledning til, hvorledes du kan beskytte dine ører i hverdagen. Klik ind og bestil en gratis høretest hos Audika Hørecenter Randers.

Flere nyheder