Sådan får du mere opmærksom om din blog

26 juni 2017 admin
image

Hvis du gerne vil have flere læsere på din blog, er der en række forskellige metoder, du kan tage i brug. Du kan for eksempel gøre opmærksom på den via sociale medier, men det er sjældent nok til at nå ud til alle dem, som du gerne vil. Det handler derfor også om, at du skal højere op i søgningerne på nettet, der har noget med det emne at gøre, som du behandler. Det er lige meget, om du blogger om at være mor, hvad du spiser, rejser eller mode. Hvis du ligger langt nede i en søgning, vil du ikke få lige så mange læsere, som du ellers ville gøre.

Hvis du har en drøm om at kunne leve af din blog, er det en god ide, at du arbejder med at komme højt op i en søgning. Det er nemlig der, hvor der er mange nye læsere at hente – og jo flere læsere du har, jo flere penge kan du jo tjene.

Hvis du ikke selv har overskud til at lave arbejdet, kan du arbejde sammen med et professionelt bureau som det danske Klikko. De har stor erfaring indenfor området og arbejder sammen med en række forskellige bloggere. Det er derfor en god mulighed for dig. Vi har skrevet denne artikel i samarbejde med Klikko, og den er i høj grad et udtryk for, hvad de kan hjælpe dig med, hvis du gerne vil have hjælp til SEO til din blog. 

SEO og hvordan du kan bruge det på din blog

Når du skal højere op i en søgning, skal du til at arbejde med det, der med en forkortelse kaldes SEO. Det står for Search Engine Optimization – eller på dansk søgemaskineoptimering. Det er en måde til at få din blog højere op i en søgning på nettet ved at bruge de ord, som dine læsere oftest vil søge på. For hver blogposts du laver, skal du altså tænke over, hvilke ord du bruger. Det er noget, der vil få siden højere op i en søgning.

 Du kan selvfølgelig ikke bare skrive mode 1000 gange i teksten og så komme til at ligge øverst. Søgemaskiner kan godt aflæse, om det er en rigtig tekst, eller en tekst, hvor et bestemt ord bliver brugt for mange gange. Hvis det gør det, bliver det set som spam. Det kan derfor være en god ide, at du får nogle andre til at hjælpe dig med at lægge en SEO strategi for din blog. Der findes en række forskellige firmaer, det kan hjælpe dig med at komme højere op i en søgning ved at få de rette søgeord ind på din side og enten definere søgeordene for dig eller hjælpe dig med at rette nogle af teksterne til, så de er søgemaskineoptimerede.

SEO er mere end søgeord

Selvom du kommer et stykke af vejen til at blive en af de mode- eller madblogs, der ligger øverst i en søgning, når du bruger de rigtige søgeord, er det dog også vigtigt, at det ikke er det eneste, som du gør i forhold til at forbedre SEO på din blog. SEO handler nemlig ikke kun om søgeord i dag. Søgemaskinerne bliver hele tiden mere og mere intelligente, og derfor er du også nødt til at gøre flere og flere ting for at komme til at ligge højt i en søgning.

En af dem er linkbuilding. Linkbuilding er med til at give din side troværdighed i forhold til en søgemaskine. Det betyder kort sagt, at der bliver linket til din blog fra andre sider. Det kaldes også backlinks. Hvis du har en god blog, er det selvfølgelig naturligt, at det vil ske med tiden. Men du har ofte brug for mere linkbuilding end det for at komme højt op i en søgning. Derfor vil det firma, som du samarbejder med, ofte lægge tekster ud på flere eksterne sider, der linker til din blog. Det er med til at give din blog troværdighed hos søgemaskinen.

Vigtigt, at din hjemmeside til linkbuilding har rygdækning

Men igen kan du ikke bare komme højt op i en søgning ved at have flere hjemmesider, som dit bureau har lavet, der linker til din hjemmeside. Du har også brug for, at der bliver linket til den hjemmeside, der linker til dig. Søgemaskinerne er så smarte, at de sagtens kan gennemskue, hvis der er en side, der har virkelig mange links kun til din side. Det bliver ikke set som en troværdig side. Derfor gør linkene ikke det, de skal, hvis der ikke også bliver linket til hjemmesiden med linkene på.

Den nemmeste måde at få den ligning til at gå op er ved at bruge hjemmesider med domæner, der tidligere har været i brug. På den måde findes der naturligt links til hjemmesiderne ude på nettet. Derudover kan de forskellige hjemmesider linke internt til hinanden. Begge dele er med til at gøre dem mere troværdige.

Gode servere til dine linkbuilding hjemmesider

Du har selvfølgelig valgt en god server til din blog, så den er klar til, når der kommer mange besøgende. Det er en god måde for dig for at være sikker på, at din hjemmeside ikke hele tiden går ned, hvis der kommer for mange ind på den. Hvis du ikke har gjort det, bør du også sørge for at gøre det, mens du går i gang med SEO og linkbuilding.

For de tekster, som du skal bruge til linkbuilding, er det dog også vigtigt, at de ligger på nogle ordentlige servere. Det er det, som man kalder SEO hosting. Hvis alle dine blogs eller hjemmesider, ligger på den samme server, vil det være nemt for en søgemaskine at se, at de kommer fra den samme person eller det samme firma. Det vil igen gøre, at søgemaskinen ikke vil tage din blog lige så højt op i en søgning. Det handler altså om at snyde søgemaskinen ved at lægge hjemmesiderne på flere forskellige servere.

Få andre til at skrive dine SEO tekster

Når du har en blog og gerne vil gøre den til din levevej, skal du selvfølgelig koncentrere dig om at skrive om det, som er dit felt. Det er lige meget, om du blogger om teknik, veganermad eller økologisk levevis. Det er dig, der er eksperten i forhold til det. Hvis du ikke er det i forhold til at skrive SEO tekster, bør du få nogle andre til det. Der findes flere bureauer, hvor du kan få dem til at skrive teksterne for dig, oprette hjemmesider til linkbuilding, sørge for at der bliver linket til dem fra andre sider, og at de ligger på de rigtige servere. Du kan altså få et bureau til at gøre alt det sure arbejde, mens du gør alt det, som du er god til.

Hvis du virkelig vil satse på at gøre din blog til din levevej, er det en god ide, at du ofrer nogle penge på søgemaskineoptimering for at sikre, at den er optimeret.

Flere nyheder