eBoligadvokat: Derfor skal du altid få hjælp til at købe bolig
Det er let at forelske sig i et hus eller en lejlighed, og når først du har fundet dit drømmehjem, kan det være svært at være objektiv. Men der er fejl og mangler. Måske er de ikke alvorlige, men tænk, hvis de er.
Har du allerede sat gang i boligjagten, eller er du ved at være parat til at gå i gang med at lede efter dit næste hjem? Vi har talt med eBoligadvokat for at høre, om det vitterligt er nødvendigt at have en boligadvokat på sagen – det er da ikke så svært at læse kontrakten selv, er det?
Det korte svar er jo! Det er svært at læse og forstå de kurdiske formuleringer, der ikke bare er en del af købsaftalen, men også af alle de andre dokumenter, der er en del af handlen. Der er mange ting, du kan overse – læs med efter billedet.
Tre typiske ting boligkøbere overser
Som nævnt er der masser af ting, du måske ikke opdager, når du har forelsket dig i et hus eller en lejlighed. Nedenfor har vi samlet de tre ting, boligadvokaten oftest oplever kommer bag på boligkøberne – dem skal du i hvert fald undgå.
1) Lokalplaner og servitutter
Måske har du fundet det perfekte håndværkertilbud, som du selv kan og vil sætte i stand. Men har du undersøgt, om det overhovedet er muligt? Der kan være lokalplaner og servitutter, som spænder ben for dine drømme.
2) Byggeteknisk gennemgang
Er du helt sikker på, at du har forstået til fulde, hvad det er for nogle K1’ere og K3’ere, der er på boligen, og har du forstået kompleksiteten i forhold til at udbedre dem – og ikke mindst prisen?
3) Prisen
Du tænker måske nok, at prisen er fornuftig, men hvis der er fejl og mangler, kan du måske presse den længere ned, så du ikke selv skal betale alt det, der skal udbedres, inden du flytter ind – det kan advokaten hjælpe dig med at klarlægge.