En tandlæge burde rådgive korrekt – ikke lave mersalg
Du er næppe tandlæge, da det er begrænset, hvor mange af dem der findes herhjemme.
Men langt de fleste af os går – eller burde gå – til tandlæge i ny og næ, gerne med regelmæssige skift, så man får undersøgt bisserne jævnligt. Dette kunne foregå her: http://stjerneklinik.dk/
Man skal huske at bede om opdaterede røntgenbilleder, hvis man skifter tandlæge, så de kan blive givet videre til ens nye tandlæge, hvis man skifter her.
Det er ikke ligesom hos en læge, hvor ens informationer bliver sendt automatisk videre. Man har selv lægevalg, og det samme har man med tandlægevalg.
Nogle mennesker vælger at transportere sig selv langt for at beholde den samme tandlæge, mens andre skifter dem ud, som de selv flytter sig. I sidstnævnte tilfælde kan det være nødvendigt at få foretaget nogle nye røntgenbilleder af ens tænder – specielt hvis det er længe siden, man sidst var til tandlæge.
Men hvad er nok den største forskel på ens læge og ens tandlæge, som de fleste almindelige mennesker tænker på?
Det er egentlig ikke frygten for smerten, selvom den er reel nok i form af tandlægeskræk, men det ofte smerten på pengepungen.
Det er ikke billigt at gå til tandlæge, og afhængigt af, hvad man skal have gjort ved tænderne, så kan det komme til at koste mange penge. Hvilket især gør sig gældende, hvis det er alt for lang tid siden, man sidst tjekkede tænderne efter, specielt ved ældre skader man ikke tjekker op på – og det blive kun værre med alderen.
Man kan få tilskud, og måske kan forsikring betale, men mange bliver væk fra tandlægen grundet prisen.
Derfor er det vigtigt, at tandlægen ikke forsøger at sælge en ydelse, som man reelt ikke har brug for, så den samlede pris bliver endnu højere end ventet.
Man stoler jo på en tandlæge som en myndighed med ekspertise og ikke som en sælger.