Fotodokumentation gør billedet til dit eget

Med fotodokumentation kunne man tro, at man havde med at gøre med de situationer, hvor man skal forevise pas og rejsedokumenter i lufthavnen før udrejse, men det er faktisk noget lidt andet.
Lad os komme med et konkret eksempel, som du sikkert har benyttet dig af, som lidt er at bryde loven(!):
Du skal bruge et billede til en rapport, så du går lige ind på en billedsøgning på en søgemaskine og finder et velegnet billede.
Det kopierer du direkte ind i dit dokument og indsætter det, hvor det skal bruges, og det ser jo fint ud.
Men faktisk har du med stor sandsynlighed begået en brøler, for det billede tilhører en fotograf eller en anden skaber af dette billede.
Man tror bare, at siden man kan kopiere billedet uden problemer, så må det jo være lovligt, men du har ikke fået lov til at bruge billede.
Til dit forsvar kan man så sige, at i langt de fleste tilfælde er det svært at se, hvem der ejer billedet.
Fotodokumentation gør det lettere at arbejde med billeder
Man skal have adgang til en fotodatabase, hvor fotografen og/eller skaberen får betaling for det billede, som du benytter – og det er sådan en billedsøgning på en søgemaskine ikke.
I samme ombæring har du måske bemærket, at der på nogle af disse billeder er et vandmærke over det, som gør det svært at se, hvad der er på billedet.
Det er faktisk præcis fotografens måde at sikre sig billedet, så man kan se, hvem der ejer det, og så skal man som regel betale vedkommende for at låne billedet og fjerne vandmærket.
Men et andet eksempel med fotodokumentation kan være, at man skal bruge et billede til at indsætte nogle beskrivelser til nogle ændringer, redigeringer eller vise, hvor det er taget henne.
Det kan man også gøre med fotodokumentation.
Find ud af meget mere om det på https://handsonsimply.dk/fotodokumentation/.