Kom markant lettere omkring facaden med et facadestillads
En hel del håndværkere har brug for et stillads, når de skal arbejde med diverse opgaver, for tit skal man både lave noget indenfor og udenfor ved den samme bygning, og det behøver ikke blot at være, når man bygger nyt.
Man er ret sat tilbage, hvis man så ikke har et stillads til den opgave, og gennem tiden har man brugt mange forskellige former for stilladser til at lave forskellige former for håndværksarbejde – og før da måtte man bruge de metoder, der kunne gøre det ud for et stillads, før man fandt ud af at lave et decideret stillads.
Nu om dage er der derfor forskellige typer af stilladser, der passer til forskellige former for arbejdsopgaver, om man skal bruge et foldestillads, et bukkestillads eller et facadestillads, som vi skal beskæftige os med i denne artikel.
For det utrænede øje kan de stilladser godt minde om hinanden, men der er bestemt forskel på dem, hvor man skal huske at bruge de rette til de bestemte opgaver, men man kan da også godt støde på selv professionelle håndværkere, der bruger forskellige udtryk for de samme stilladser.
Facaden tilgås nemmest med et facadestillads
Et facadestillads kan også bruges ved andre steder en facaden på et hus, men det er tit her, man ser det benyttet.
Man kan bruge stilladset, når man skal have malet en facade, om det skal være en bestemt farve, eller man vil skabe et kunstnerisk motiv på facaden.
Så kan arbejdet også handle om, at man skal renovere facaden eller reparere den på en anden måde.
Det er bare nemmere at komme til den, når man har flere niveauer, hvor man kan komme op og ned alt efter, hvor man skal arbejde på facaden med den givne opgave, om det er et bestemt område eller på hele facaden.