Konflikthåndtering skal man være flere om
Man vil nok mene, at hvis bare verdens ledere kunne blive enige om at indgå i en slags konflikhåndtering, hvis tingene begynder at spidse til, så ville det være markant lettere at få undgå væbnede konflikter, før de opstod.
Det er nok et ønskescenarie, der næppe kommer til at ske trods mange gode tiltag, men hvis vi tager konflikthåndtering ned på et lokalt plan, så er det måske lettere at have med at gøre.
Eksempelvis kan der være tale om konflikthåndtering i Ringsted, og det kan jo finde sted på mange forskellige planer: parforhold, venskaber, bander, arbejdspladser og meget andet, så det kræver, at man griber tingene an fra forskellige udgangspunkter.
Men det er da klart, at man er nødt til at have en fælles forståelse for, hvorfor man ser på tingene som en konflikthåndtering, og det er måske ikke altid lige let.
Er der tale om en konflikthåndtering?
Der skal flere parter til, før der er tale om en konflikt, men det kræver så desuden, at man er enige om, at der er tale om en konflikt, og at den ene part ikke føler sig forsmået, før der kan blive tale om en konflikthåndtering.
Dette gøres ofte nemmest ved, at man mødes ansigt til ansigt, så man kan få sat ord på, hvordan man oplever situationen.
Det er altid nemmest at tale ansigt til ansigt end med andre kommunikationsformer.
Når man så er nået dertil, så kan man måske blive enige om, at en eventuel uoverensstemmelse kan løse i form af en konflikthåndtering, for de fleste er som oftest enige om, at tingene ikke skal eskalere til det negative.
Således kan man nå frem til, hvordan man ønsker at ordne denne konflikt eller som minimum nå frem til, hvordan man kan nedtrappe det med henblik på helt at løse det senere.
Det er lettere sagt end gjort, men det er besværet værd.