Sådan opbevarer du dine juletræer før, under og efter brug.
For mange familier, par og venner er det en tradition, at man samles om at tage ud at fælde et juletræ sammen.
Nogle før det hos venner, hvor der er et skovområde, hvor man kan være heldig at finde juletræer, som kun skal beskæres en smule, eller hvor man fælder et større grantræ og bare bruger toppen af det som juletræ.
På andre områder har man tidligere på året sået juletræer, som man på marker kan komme ud og fælde, der lige passer i størrelsen, så man bare skal finde det, der lige passer ned til ens ønsker, uanset grantypen.
Samme sted og nogle gange udelukkende kan man købe grantræer, der allerede er fældede, så man bare skal hente dem, og så er de pakket ind i et snornet, så de er lettere at få hjem enten på trailer eller oven på taget af bilen.
Når man så kommer hjem, og der er et stykke tid til jul, så opbevar træet et tørt og ikke alt for fugtigt sted.
Når så træet er kommet ind i stuen, eller hvor det ellers skal stå, så dekorerer man det og nyder det, men sørg for, at det står sikkert fast i en juletræsfod, og at børn og dyr ikke kan komme til at vælte det omkuld. Dette kan man undgå ved an afskærmning eventuelt.
Når træet så er afpyntet igen, og nålene er ved at falde af, så kan man sådan set godt brænde træet af, køre det direkte til genbrug eller opbevare det samme tørre sted, indtil man har tid til at skaffe sig af med det igen – måske endda til storskraldsindsamling.
Men vent ikke for længe, da det gamle juletræ begynder at smide sine nåle hurtigt, og den slags kan blive besværligt at støvsuge sammen og gøre rent.
Vil man helt undgå dette, kan man købe et juletræ af plastik.