Få din murer til at ordne dit hus facade
Den danske muld er som skabt til mursten og derfor er langt de fleste danske huse også murstenshuse. Hvis man er så heldig at være ejer af et murstenshus, der ser lidt forsømt ud og måske også her en hel del år på bagen, kan man med fordel kontakte sin murer og høre hvad det vil koste at få facaderenoveret huset. Ikke alene vil det forskønne dit hus og gøre det mere værd hvis du går i salgstanker, men det vil også forbedre huset sådan generelt. Du kan læse mere om facaderenovering i Helsinge her.
Start med at få sandblæst din facade
Hvis du skal have facaderenoveret dit hus, er det en god ide at starte med at få sandblæst facaden. En sandblæsning fjerner gammel maling, snavs, pus og hvad der ellers må have samlet sig på huset. Det gør det muligt for din murer at se om der først er brug for at reparerer eventuelle huller i muren, samtidig med at det er langt nemmere at renovere en facade der står hel ren. Husk at den skal have tid til at tørre inden den renoveres, så der ikke kommer fugtskader. En facade der først er sandblæst, er langt nemmere at renovere, så det endelige resultat vil ikke alene blive langt smukkere, men også holde længere.
Murstens historie
Da de første murer kom forklædt som munke fra Sydeuropa, der kom til Danmark for at hjælpe med at bygge nye store kristne kirker for næsten 1000 år siden, var der ingen der havde forudset at den danske muld var hel perfekt til mursten og man derfor gik fra at bygge træhuse til murstenshuse. I starten arbejdede murere og munke side om side, men som efterspørgselen steg endte det efter en konflikt med, at det kun var medlemmer af murerlauget der måtte bygge. Munke blev efterfølgende bedt om kun at forholde sig til det religiøse.